Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών "στο δρόμο του Αριστοτέλη"

 Η δημοσίευση στο Google+           (στις 3/10/2014)

Στις 2 Οκτωβρίου 2014 το 8ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών συμμετείχε στη δράση με τίτλο "Στο δρόμο του Αριστοτέλη".
Τους μαθητές συνόδευαν ο δάσκαλος της ΣΤ1 τάξης κ. Μαγγίρογλου Βικέντιος.
Οι μαθητές  παρακολούθησαν βίντεο λίγων λεπτών, ως εισαγωγή. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε συνοπτικά η ζωή και το έργο του Αριστοτέλη και κυρίως η διδακτική του πλευρά.
Έγινε αναφορά για την Παγκόσμια ημέρα του δασκάλου (World Teachers Day 2014) και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενδιαφέρον στις δράσεις που ακολούθησαν:
1. Ζωγραφίζοντας το πορτραίτο του Αριστοτέλη
2. Διαβάζοντας κείμενα από τα έργα του. Οι μαθητές πήγαν στο δανειστικό τμήμα της Βιβλιοθήκης όπου δανείστηκαν βιβλία με τις μελέτες του Αριστοτέλη και διαβάζοντας παρατήρησαν το μεγάλο φάσμα της θεματολογίας του, καθώς και τη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας.
3. Παίζοντας ρόλους: Ο Αριστοτέλης και οι μαθητές του.
Οι μαθητές έκαναν ερωτήσεις στο δάσκαλο Αριστοτέλη που αφορούσαν τη ζωή και την έρευνά του.
Ο μαθητής που υποδύθηκε το δάσκαλο απάντησε με χιούμορ. (π.χ. στην ερώτηση "Πότε γεννήθηκες δάσκαλε;" πήρε την απάντηση "Ααα, αυτό δες το στo Google!").
Αυτή η ευφυής απάντηση με οδήγησε στην ερώτηση: Μπορεί ο καθένας μας να είναι Αριστοτέλης; Μπορεί ο καθένας να απλώσει τα ενδιαφέροντα της γνώσης σε τόσο διαφορετικά πεδία;
Θα απαντούσα: Ναι! Σήμερα το διαδίκτυο μας δίνει ευκαιρίες να έχουμε πρόσβαση και συμμετοχή σε ομάδες, forum, οργανισμούς και να ερευνούμε, να συμπεραίνουμε, να διατυπώνουμε απόψεις.
Πρέπει να πω ότι οι μαθητές καθώς και οι δάσκαλοι συμμετείχαν με χαρά και εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν στο σχολείο τη δράση για τον Αριστοτέλη. Υπάρχει ήδη η ιδέα για το αντικείμενο της ενασχόλησής τους.
Φωτογραφίες και περιγραφή της δράσης δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του WTD 2014















.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου