Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών (τάξη ΣΤ2) "στο δρόμο του Αριστοτέλη"


Η ΣΤ2 τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών , στις 20 Οκτωβρίου 2014, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Στο δρόμο του Αριστοτέλη" που συνδιοργανώνει η Βιβλιοθήκη με τον Όμιλο Σερρών για UNESCO.
Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από το δάσκαλο Αρναούτογλου Βασίλειο, παρακολούθησαν βίντεο για τον Αριστοτέλη, καθώς και παρουσίαση με τη ζωή του μεγάλου Φιλόσοφου της αρχαιότητας, του πανεπιστήμονα, του ιδρυτή σχολής, του ιδρυτή βιβλιοθήκης, του διαλεκτικού της αρχαιότητας, του φυσιοδίφη.
Οι μαθητές δεν έμειναν απλοί θεατές αλλά δημιούργησαν χάρτες ηλεκτρονικούς με τους τόπους στους οποίους έζησε ο Αριστοτέλης και τις διαδρομές του στο χώρο του ελληνικού κόσμου του 4ου αιώνα π.Χ. Από τα Στάγειρα στην Αθήνα και από την Αθήνα στην Άσσο της Μικράς Ασίας, από την Άσσο στη Λέσβο, από εκεί στην Πέλλα και από την Πέλλα στην Αθήνα ακολούθησαν τις διαδρομές του Αριστοτέλη. 
Ακόμη τονίστηκε η συμβολή του Αριστοτέλη στη δημιουργία των κλάδων της επιστήμης και συνδέθηκε ο Αριστοτέλης, ως ένας από τους θεμελιωτές της Φιλοσοφίας, με την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας 2014.
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών συμμετείχε στην Παγκόσμια Ημέρα των Δασκάλων στην επίσημη ιστοσελίδα του World Teachers' Day 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου